Door: Dominique op 13 - 12 - 2016 in de categorie Pasta, Voorgerechten, Warme voorgerechten
Ingredienten
  • Deeg voor pasta
  • 100 g reuze gepelde gekookte garnalen
  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g ricotta
  • 100 ml room culinaire of slagroom
  • 1 bosje verse dille
  • 1 citroen
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Maak de pasta deeg klaar.

Hak de ui in mini blokjes.
Hak de dille fijn.

Maak de vulling klaar.
Hak in een keukenmachine de helft van de garnalen samen met 2 eetlepels dille, de helft van de ui, de helft van de zalm en de ricotta.
Breng op smaak met peper en zout.

Maak de raviole klaar.

Rol het deeg uit.
Snijd cirkel in het deeg.
Leg 1 theelepel vulling in het midden van de cirkel en vouw de cirkel dicht (maan).

Verwarm een lepel olie in een koekenpan en bak de ui erin.
Voeg de rest van de zalm en van de garnalen toe en bak mee, een paar minuten.
Rasp de citroen bovenop.
Voeg de sap van de citroen toe, de culinaire room en een theelepel dille toe.
Laat de saus een paar minuten pruttelen.

Kook de raviole in ruim water met zout, een paar minuten (tot ze bovenop komen).
Giet ze af.
Verdeel de raviole in 4 borden.
Verdeel de saus erboven.
Strooi wat dille bovenop.

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stoofperen

Datum: 9 - 11 - 2024

0 reacties

Kerst cramberries boter

Datum: 7 - 11 - 2024

0 reacties

Pompoen Truffels

Datum: 29 - 10 - 2024

0 reacties

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties