- verse pasta deeg of verse lasagne vellen
- stervormige uitstekvorm
- 200 g gerookte zalm(snippers)
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 3 eetlepels gesnipperde bieslook
- 1 los geklopt ei
- 250 g ricotta
- 45 g geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
- 6 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel vers citroensap
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel gesnipperde bieslook
- 1 theelepel verse gesnipperde dille
- zout en peper.
Maak de verse pasta deeg klaar als je kiest om het zelf te maken.
Maak de zalm vulling klaar:
meng in de keukenmachine de gerookte zalm, 1 eetlepel citroenschil, 1 eetlepel bieslook, 1 el dille en zout en peper naar smaak. Zorg dat de ingrediënten goed vermengd zijn, maar niet gepureerd.
Doe in een kom en voeg het los geklopte ei, de ricotta en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
Maak de citroen roomsaus:
Klop in een kom de crème fraîche, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp, 1 theelepel bieslook en zout en peper naar smaak door elkaar. Bewaar in de koelkast, maar serveer de saus op kamertemperatuur zodat hij enigszins vloeibaar is.
Rol het pasta deeg op.
Steek sterretjes van ongeveer 5 cm doorsnede uit het deeg, leg op de helft van de rondjes een beetje van de zalm vulling, maak de rand vochtig met een beetje water, leg er een ster bovenop en druk het goed dicht met je vingers.
Maak er 5 of 6 per persoon.
Breng in een grote pan water aan de kook met 1 eetlepel zeezout. Kook de ravioli in porties ongeveer 3 minuten tot ze bovendrijven en daarna nog een minuut. Laat ze goed uitlekken.
Verdeel over warme borden en schenk er een beetje saus overheen.