- 350 g bloem
- 1 snufje zout
- 175 g margarine
- 1 ei
- 1/2 glas water
- 3 blaadjes basilicum
- 2 kip filet
- 1 el Provençaalse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
- 4 el tomatenpuree
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomaten in blokjes
- peper en zout
- 2 bollen mozzarella
- 3 el geraspte kaas
- 1 el peterselie
- 6 blaadjes basilicum
- 1 courgette
- 1/2 bakje champignons
- peper en zout
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 2 el pijnboompitjes
De geschiedenis van de pizza begint in het Middellandse Zeegebied.
Hier wordt in veel landen al duizenden jaren ronde broden met iets erop gebakken. De eerste “pizza” waren dus borden.
De eerste meldingen komen vanuit de 17e eeuw in Napels.
Raffaele Esposito was de eerste pizzabakker van Napels.
Speciaal voor de koning heeft hij de combinatie met tomatensaus, mozzarella en basilicum bedacht, de kleuren van de Italiaanse vlag.
De koning benoemde de pizza naar de vrouw van Raffaele, Margherita.
Tip:
Om een krokant bodem deeg te hebben, het is beter dat je het deeg 10 minuten blind bakt (met bakpapier en droge bonen op het deeg)
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Maak het deeg klaar door de ingrediënten goed mengen en kneden.
Verpak het deeg in een folie en laat het een half uur in de koelkast rusten.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg het deeg erop.
Bekleed het deeg met bakpapier en droge bonen en bak het 10 minuten blind.
Begin nu met het maken van een pizza bodem.
Smeer het pizza deeg met tomatenpuree.
Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Snijd de uien en de knoflook.
Bedek het deeg met knoflook, tomaten in blokjes en uien.
Nu is het basis van je pizza klaar.
Bedek nu je pizza met jouw favoriete ingrediënten, naar keuze, hier met kip, courgette en champignons.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Bak ze in een koekenpan met olijfolie.
Raspt de kaas.
Snijd de courgette, de mozzarella bollen en de champignons in schijven.
Bedek nu de pizza met alle die ingrediënten en strooi, de pijnboompitjes, de geraspte kaas en de blaadjes basilicum erop.
Bak de pizza in de oven, 25 minuten.
buon appetito!