- 300 g bloem
- 1/2 kop olijfolie
- zout
- 3 eieren
- 1 blikje tomaten blokjes
- 1 blik tonijn
- 1 bak kruiden kaas zoals Paturain of Boursin
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 1/4 zak verse spinazie
- 1 klontje boter
- 1 el olijfolie
- 2 el verse peterselie
- 50 g roomboter
- 50 g bloem
- 250 ml melk
- peper, zout en een snufje nootmuskaat
- 100 g geraspte kaas
- een paar druppels truffelolie
- eventueel 250 ml tomatensaus
Dit zelf verzonnen recept was heel lekker maar toch missen we een gekruide tomatensaus onder de bechamel.
Dus als je dit recept maakt, giet 250 ml tomatensaus, de helft onder de ravioli en de andere helft boven de ravioli en onder de bechamel.
Maak het pasta deeg door de ingrediënten samen goed te kneden tot een soepel deeg. Laat het rusten in een kom met een theedoek erop.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Verwarm de boter samen met de olie in een wok.
Fruit erin de ui en de knoflook.
Voeg de tomaten blokjes, de peterselie en de spinazie toe.
Bak ze op hoog vuur toe de spinazie geslonken is.
Voeg nu de kaas toe en de tonijn toe.
Laat op laag vuur pruttelen.
Breng op smaak met zout en veel peper.
Laat de vulling afkoelen.
Snijd het deeg in stukjes. Neem een stukje en rol het deeg fijn uit.
Met behulp van een borrel glaasje, maak cirkels, 2 per ravioli.
Leg een theelepel vulling op een cirkel, maak de randjes nat door je vinger met water nat te maken.
Leg de 2e cirkel bovenop en druk de ravioli dicht door met een vork de randjes plat te drukken.
Kook de ravioli, om de beurt, in ruim kokend water met zout, tot ze boven water komen drijven.
Giet ze af en leg ze in een ovenschaal.
Besprenkel met de truffelolie.
Maak de bechamel klaar.
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en bak ze een paar minuten.
Roer beetje bij beetje de melk met een garde, tot de saus is klaar.
Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
Verdeel de bechamel boven de ravioli en strooi de kaas bovenop.
Zet in de oven op 200 graden tot de kaas, goud en bruin is.