Door: Dominique op 15 - 10 - 2014 in de categorie Pasta, Warme voorgerechten
Ingredienten
Voor de pasta deeg:
  • 300 g bloem
  • 1/2 kop olijfolie
  • zout
  • 3 eieren
Voor de vulling:
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 1 blik tonijn
  • 1 bak kruiden kaas zoals Paturain of Boursin
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1/4 zak verse spinazie
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie
Voor de bechamel saus:
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 250 ml melk
  • peper, zout en een snufje nootmuskaat
En nog:
  • 100 g geraspte kaas
  • een paar druppels truffelolie
  • eventueel 250 ml tomatensaus
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 4 personen

Dit zelf verzonnen recept was heel lekker maar toch missen we een gekruide tomatensaus onder de bechamel.
Dus als je dit recept maakt, giet 250 ml tomatensaus, de helft onder de ravioli en de andere helft boven de ravioli en onder de bechamel.

Maak het pasta deeg door de ingrediënten samen goed te kneden tot een soepel deeg. Laat het rusten in een kom met een theedoek erop.

10726839_911061405589189_1434203429_nHak de ui en de knoflook fijn.
Verwarm de boter samen met de olie in een wok.
Fruit erin de ui en de knoflook.
Voeg de tomaten blokjes, de peterselie en de spinazie toe.
Bak ze op hoog vuur toe de spinazie geslonken is.
Voeg nu de kaas toe en de tonijn toe.
Laat op laag vuur pruttelen.
Breng op smaak met zout en veel peper.
Laat de vulling afkoelen.

10728945_911061292255867_1394033779_n Snijd het deeg in stukjes. Neem een stukje en rol het deeg fijn uit.
Met behulp van een borrel glaasje, maak cirkels, 2 per ravioli.

 

 

 

Leg een theelepel vulling op een cirkel, maak de randjes nat door je vinger met water nat te maken.

10728806_911061528922510_2064557422_nLeg de 2e cirkel bovenop en druk de ravioli dicht door met een vork de randjes plat te drukken.

 

 

 

 

10719425_911064128922250_861544196_n

Kook de ravioli, om de beurt, in ruim kokend water met zout, tot ze boven water komen drijven.

Giet ze af en leg ze in een ovenschaal.
Besprenkel met de truffelolie.

Maak de bechamel klaar.

Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en bak ze een paar minuten.

Roer beetje bij beetje de melk met een garde, tot de saus is klaar.
Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.

Verdeel de bechamel boven de ravioli en strooi de kaas bovenop.

Zet in de oven op 200 graden tot de kaas, goud en bruin is.

10728558_911157065579623_1859314981_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties