Follow me Heerlijk zachte cake met een heerlijke smaak van sinaasappel bloesem water. Tip: fleur d’oranger of sinaasappel bloesem water is te vinden in een Marokkaanse winkeltje. Verwarm de oven op 180 graden voor. De peren schillen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. De eieren, melk, olie, suiker, fleur d’oranger, Lees verder...
Follow me Verwarm de oven op 170 graden voor. Doe de buitenste bladen weg en was de preien heel goed onder de kraan. Snijd het uitlopende gedeelte van de prei (groen) en het kontje. Snijd de stronken in 3 stukken van 4 á 5 centimeter (3 x 4 = 12 Lees verder...
Follow me Healthy food recept Lekkere recept voor de lunch. Het recept is lekker met toast, beschuit (hier volkoren ronde beschuit) of met stokbrood. Rosbief of kalkoen filet is ook heel lekker erop. Meng in een kom de mayonaise of yogonaise met 1 theelepel truffel olie. Scheur de kipfilets en Lees verder...
Follow me Healthy food recept. Schil en rasp de knodselderij fijn. Voeg 2 eetlepels citroensap toe en meng goed samen, dit om te voorkomen dat de knolselderij verkleurt. Schil en rasp een appel en meng hem door de knolselderij. Meng in een kom de yoghurt, de yogonaise, de mosterd, de Lees verder...
Follow me Voorbereiding Snij de runderlappen in stukken. Snijd de uien grof, de wortelen in plakken en de knoflook fijn. Bak in een braadpan op een laag vuur de spekjes. Zet het vuur hoog en bak de stukken rundvlees. Doe niet alle stukken vlees in een keer maar schroei steeds Lees verder...
Follow me Snijd de paprika en de mango in blokken. Snipper de uien. Hak de peper, de peterselie en de knoflook fijn. Verwarm de olie in een wok. Bak erin de knoflook, samen met de paprika blokjes, de uien en de peper. Voeg de gehakt toe en bak nog mee. Voeg Lees verder...
Follow me Snijd de kip in blokjes en marineer deze in sojasaus, sesamolie, 1 geperste knoflook teentje en de helft van de peper. Schep de bloem door de kip en bak op hoog vuur. Snijd ondertussen de uien, de andere helft van de peper, de gember en 1 teentje Lees verder...
Follow me Pel de aardappelen, snijd ze in blokken en kook ze in ruim water met zout, 15 minuten. Kook de sperziebonen in ruim water met zout (of stoom ze), 15 minuten. Giet de groenten af en doe ze in een ovenschaal. Snipper de uien. Hak de knoflook fijn. Hak Lees verder...
Follow me Ik had een recept van witte kool stamppot gevonden met gehakt gevonden maar ik ben het kwijt dus heb ik een nieuw zelf verzonnen en het is super lekker. Pel en snijd de aardappelen in blokken. Snijd de kool in reepjes. Kook de kool samen met de aardappelen, Lees verder...
Follow me Snijd de paprika’s in repen. Hak de knoflook fijn. Snipper de uien fijn. Snijd het vlees in blokjes. Laat in een braadpan de margarine Smelten. Bak de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het mee, tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak Lees verder...