Follow me Cassoulet is een witte bonen schotel uit het Zuid-West van Frankrijk. Dit recept komt uit Toulouse. Dit is mijn eigen recepten, de keuze van het vlees is aan jou. Doe de bonen in een kom, zet ze onder water en laat ze 20 minuten weken. Spoel de Lees verder...
Follow me Eenvoudig soep, lekker romig en zacht van smaak! Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. Bouillontablet erboven verkruimelen en 700 ml water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Met staafmixer soep pureren en kaas toevoegen en opnieuw pureren. op smaak met peper en Lees verder...
Follow me Spaghetti Bolognese is heel makkelijk om te maken maar toch merk ik dat veel mensen gebruiken gewoon een potje kant en klaar tomatensaus bij hun spaghetti, zonde! Hier is mijn eigen makkelijke versie van Spaghetti Bolognese. In braadpan olie verhitten en ui, knoflook en peterselie 3 min. zachtjes Lees verder...
Follow me Pot au feu was een frans (boeren)gerecht, een soep met groenten en vlees. Ik gebruik de bouillon om later een soep te maken. Ik bewaar hem in de vrieskast. Ik serveer het vlees en de groenten met een tomatensaus met kappertjes (zie recept) was de groenten en snijd Lees verder...
Follow me een makkelijke, pittige, tomatensaus. Lekker met pasta, rijst, vlees en groenten. ik heb vanavond die saus gebruikt, voor mijn Pot au feu (zie recept) Hak de peterselie, de knoflook teentjes en de ui samen, fijn. Fruit ze in een koekenpan met wat margarine. Voeg er het pakje Tomato Lees verder...
Follow me het is super lekker, snel klaar en makkelijk en het was een succes! Klop de kwark los met suiker, vanillesuiker, limoenrasp en limoensap. Klop de room stijf en spatel door de kwark. Zet de koekjes tegen de rand van de charlotte vorm, met de suikerkant naar buiten. Snij de Lees verder...
Follow me Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking, giet af en laat afkoelen. Kook de sperzieboontjes, giet af en laat afkoelen. Kook de eieren en laat ze in koude water afkoelen. Snijd de tomaten in vieren. Snijd de kaas in bokjes. Snijd de ui in ringen. Snijd de eieren in Lees verder...
Follow me dit is een recept van mijn moeder. Het is een lekker taart. romig, fris, jammie! De rabarber en de aardbeien in stukjes snijden van 1-1 1/2 cm. De rabarber mengen met de vanillesuiker, suiker en custardpoeder. Voor het deeg de boter met de suiker en de citroenrasp romig Lees verder...
Follow me Deze taart is het ideaal zomer nagerecht! Het is lekker fris van smaak en de nectarine blijven lekker hard. Tip: het originele recept is met appels (bijv. Braeburn) en Calvados. Vervang de nectarines door appel en het vanille-extract door Calvados. Houd verder het recept aan. Laat de bladerdeeg Lees verder...
Follow me Dit recept is mijn eigen versie, hoe ik het lekker vind… Maak de coq au vin minstens een dag van tevoren, dan zijn alle smaken op elkaar ingetrokken. Voorbereiding Kip met scherp mes (of wildschaar) in 10 stukken verdelen (drum- sticks, dijen, vleugels, borst- en rugdelen). Speklapjes in Lees verder...