Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Pasta, Pesto
Ingredienten
  • 300 g pasta
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g walnoten
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g geraspte Pecorino (Italiaanse kaas) of belegen kaas
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Lekker vegetarisch pasta.
Mijn dochter Nikki en mijn vriend Edwin misten vlees in dit gerecht, dus als je ook vlees wil, voeg lekkere reepjes gegrilde kip toe.

Pasta koken
Als je zelfgemaakte pasta gebruikt, maak nu het pasta deeg klaar en snijd de pasta klaar

(klik op de link hier onder)

1653546_612682945492070_1369211165_n

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet de pasta af en bewaar circa 5 eetlepels van het kookvocht.
Roer eventueel een scheutje olie door de pasta.

Gegrilde groenten
Snijd de courgette en de aubergine in plakken van circa 1 centimeter dikte.
Strijk de plakken in met olijfolie, peper, zout en knoflook.
Verwarm de grillpan.
Gril de groenten circa anderhalve minuut per kant.
Snijd de gegrilde groenten in blokjes.

Peterselie-walnoten pesto maken
Pluk en hak de peterselie grof.
Snijd de knoflook grof.
Pureer met een staafmixer de peterselie, knoflook en walnoten. Schenk er beetje bij beetje de olijfolie bij tot er een grove pasta ontstaat.
Roer de kaas door de pesto.

Roer de blokjes gegrilde groenten, peterselie-walnoten pesto en het achtergehouden kookvocht door de pasta.

1977146_615501175210247_282830926_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties