- 4 kipfilets
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel peterselie
- 2 eetlepels paneermeel
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 bosuitjes
- peper en zout
- 1 theelepel oregano
- 1/2 courgette
- 8 eetlepels bloem
- Margarine en olijfolie
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 1/2 theelepel kerrie poeder
- 50 g spekjes
- 8 zelfgemaakte broodjes of 8 zelfgemaakte hamburgers broodjes of 8 kant en klare hamburgers broodjes
- sla
- plakjes kaas
- mayonaise
- knoflooksaus
Als het nodig is maak je broodjes klaar en laat ze 2 uur rijzen.
Bak ze 30 minuten in de oven op 200 graden. ( zelfgemaakte broodjes of zelfgemaakte hamburgers broodjes )
Hak in een keuken machine de kipfilets samen met de knoflook, ui, bos uitjes, courgette en ei.
Voeg de oregano, paneermeel, peterselie, bloem, peper en zout toe en hak tot gehakt.
Maak van het gehakt een bal en druk hem plaat tussen je handen.
Haal de burger, aan beide kanten, door de bloem.
Doe dat tot het gehakt op is.
Verwarm 2 eetlepels margarine met 2 eetlepels olijfolie en bak de kipburgers, 5 minuten beiden kanten.
Herhaal dit tot alle burgers klaar zijn.
Bak in 2 lepels margarine de ui met de knoflook en de courgette.
Voeg de spekjes en de kerriepoeder en bak 10 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de burgers, een paar minuten.
Snijd de broodjes door middel.
Serveer de burgers met broodjes, sla, kaas, mayonaise, knoflooksaus, het courgette-spekjes mengsel, naar smaak.