- 4 kwartels (Lidl)
- 1 appel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje witte druiven
- 100 g plakjes bacon
- 1/2 theelepel verse tijm
- 1 theelepel verse peterselie
- peper en zout
- olijfolie
- keukentouw
Dit recept is ideaal voor de feestdagen.
De combinatie van de bacon met de appel en de druiven is heerlijk!
Voor een hoofdgerecht, gebruik 2 kwartels per persoon want ze zijn heel klein.
Ik zal u, stap voor stap vertellen hoe u dit heerlijk recept klaar kan maken.
Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de knoflook grof.
Hak in een keuken machine, de appel samen met de 5 druiven, 4 plakjes bacon, de ui, de knoflook, de peterselie en de tijm.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de buik van de kwartel met 2 eetlepels van het appel-druiven-bacon mengsel, tussen de pootjes ook.
Met een stukje touw, bind de pootjes samen vast.
Vouw een plakje bacon om de borst en de buik van de kwartel.
Het voorkomt dat het vlees,tijdens het braden, uitdroogt.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Als je klaar bent, verdeel de rest van de vulling en de rest van de druiven in een ovenschaal.
Leg de kwartels erop.
Besprenkel wat olijfolie bovenop.
Braad de kwartels, 30 minuten, op 200 graden.
Snijd het touwtje, serveer de kwartel op een bord, samen met 2 lepels van het appel-druiven- bacon mengsel en leg hem op een aardappelnestje.
Sorry, ik ben vergeten om een foto van het resultaat te maken!