- 8 grote of 16 kleine zelfgemaakte tortilla's of 1 pak kant en klare wraps
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 stuk Parmezaanse kaas
- 1 stuk jong belegen kaas of 100 g geraspte kaas
- 4 lente uitjes
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 theelepel suiker
- water
- peper en zout
- verse rozemarijn, peterselie en tijm of 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 blikken tonijn
- 2 bollen Mozzarella
- 1 bakje cherry tomaatjes
Tortizza (of pizzadilla) is een pizza maar wel met 1 tortilla als bodem.
Tortizza is gezonder dan pizza.
Het fijne van zo een Tortizza is dat je er net zoveel mee kunt variëren als een gewone pizza, zoals met tonijn, champignons, garnalen, groeten, enz…
Snijd de uien in reepjes.
Hak de knoflook samen met de tijm, de rozemarijn en de peterselie samen.
Snijd de paprika in blokje.
Snijd de lente uitjes in ringetjes.
Halveer de tomaatjes.
Rasp de kaas.
Maak de tortilla’s klaar en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Verspreid hier alvast de tortilla’s overheen.
Fruit samen de uien, de knoflook en de kruiden.
Voeg de paprika en de lente uitjes toe en bak 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaatjes toe en bak nog 3 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
Het vuur mag uit.
Meng in een kom de tomatenpuree samen met 4 eetlepels water, suiker, peper en zout.
De tomatenpuree is nu niet zo zuur meer en minder dik.
Smeer de tortilla’s met de tomatenpuree en een beetje peterselie.
Verdeel het ui mengsel bovenop.
Verdeel de tonijn op het mengsel.
Scheur de Mozarella boven de tonijn en verdeel de Parmezaanse kaas en de kaas erop.
Zet de Tortizza’s in de oven en bak ze 8 tot 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
Serveer de Tortizza’s met een salade.