Follow me Gnocchi is een Italiaanse soort pasta. Ze worden in Engels “Dumplings”en in Nederlands “knoedels” genoemd. Het wordt een deeg gemaakt van aardappelpuree, ei en bloem. Dit is een variant met hazelnoot voor een lekker “bite”en met verse basilicum voor een lekker gekruid gerecht. *Voor een vegan versie doe de   Lees verder...

Categorie: Pasta

Follow me Ik heb van een klassieke winter ovenschotel, mijn eigen zomer versie van gemaakt. Lekker zoet-zout, fris gerecht!   Verdeel de eerst pak aardappelpuree in een ovenschaal. Kook de zuurkool in water of in appelsap, 10 minuten. Giet de zuurkool af en laat hem goed aflekken. Snijd de nectarines   Lees verder...

Categorie: Ovenschotels

Follow me Snijd de paksoi kool in reepjes. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgettes in plakjes. Snijd de preien in blokjes. Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de champignons. Snijd de uien in blokjes. Hak de knoflook fijn. Meng de honing samen met de olie, de knoflook en   Lees verder...

Follow me Zelf verzonnen recept van gekruide balletjes, groenten in de wok in een lekkere zoet-zuur saus. Ik heb courgettes, wortels en Spaanse peper uit mijn eigen moestuin gebruikt.   Maak de balletjes klaar: Hak in een keuken machine, de lente uitjes samen met het gehakt, citroen rasp, de peper, de   Lees verder...

Follow me Dit recept komt uit Allerhande maar ik heb hem aangepast. Ik heb spekjes toegevoegd, cashewnoten vervangen door pijnboompitten  en slagroom door crème fraîche, het bladerdeeg door mijn eigen brood/quiche deeg… Ik vond dit gerecht heel lekker maar ik mis erin iets pittig zoals geitenkaas of blauwen kaas, dus ik raad het aan. Verwarm de   Lees verder...

Follow me Lekkere marinade voor groenten. Dit recept is ook lekker voor bbq, voor vlees, voor vis of vlees samen met groenten uit de oven. Hier op de foto,  een voorbeeld van groenten, (venkel, courgette en wortelen uit mijn eigen moestuin) samen met prei, aardappelen en kip, in de marinade.   Rasp de citroen. Pel de   Lees verder...

Follow me Stromboli of Italiaanse brood of opgerolde pizza is heel lekker, koud bij de borrel of warm als hoofdgerecht. Vulling is naar smaak. Maak het pizza deeg klaar: Meng de bloem samen met de gist. Voeg de olie, de zout, de suiker en de water toe. Kneed het tot   Lees verder...

Follow me Recept van mijn dochter Nikki. Ze had die lekkere salade voor mijn verjaardag klaar gemaakt. Kook de eieren in ruim water met zout, 9 minuten. zet ze in koud water, pel ze af en snijd ze in paartjes. Kook de sperziebonen in ruim water met zout, 10 minuten.   Lees verder...

Follow me Recept zelf verzonnen, samen met mijn dochter Nikki. Verwarm de oven op 180 graden voor. Hak in een keukenmachine de basilicum, de tomaatjes, de kaas, de Parmezaanse kaas en de salie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de varkenshaasjes zorgvuldig doormidden, maar zorg ervoor dat je ze   Lees verder...

Categorie: Varkensvlees

Follow me Recept samen met mijn vriend Edwin verzonnen. Snijd de zalm in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de ui in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm de oven op 180 graden voor. Kook de broccoli in ruim water met zout, 10 minuten. Laat hem goed uitlekken en   Lees verder...

Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties