Nog een zelfverzonnen recept waar ik heel trots op ben en dit me gelukkig maakt. Heerlijke verse pasta gevuld met spinazie, mascarpone en zalm met een heerlijke saus dat mijn dochter, Nikki, zelfverzonnen heeft. Nikki en mijn vriend Edwin hebben me een 9 gegeven voor dit recept. Ze hadden me   Lees verder...

Categorie: Pasta

  Zelf verzonnen recept van Tortellini, gevulde met champignons en mascarpone en in een saus met chorizo, chorizo olie en champignons. Het is veel werk maar de moeite waard, ze zijn heerlijk! Maak je Tortellini deeg klaar. Zet het deeg, afgedekt in de koelkast, 1 uur.   Maak de vulling klaar.   Lees verder...

Categorie: Pasta

  Tortellini betekent in het Italiaans, kleine Tortelli, gevulde deeg ringetjes. Het is een soort pasta, die gevuld en gevouwen is. Kneed de bloem samen met de olijfolie, zout en de eieren tot een mooi, soepel deeg. (Als het deeg is te droog is, voeg er een beetje water toe).   Lees verder...

Categorie: Deeg, Pasta

Snijd de Mozzarella en de tomaten in plakjes. Bestrijk de karbonades aan beide kanten met pesto en laat ze 10 minuten marineren. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades 5 minuten. Leg de karbonades in een ovenschaal en leg de plakjes tomaat en de plakjes mozzarella er dakpansgewijs op.   Lees verder...

Categorie: Kip, Gevogelte

Maak het deeg klaar: Kneed de bloem met water, suiker, gist en zout tot een soepel deeg. Laat het deeg onder een theedoek, minimum 1 uur rusten. Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg uit. Leg het deeg op een pizza plaat bekleed met bakpapier.   Maak   Lees verder...

Ossobuco is het ultieme Italiaanse “comfort food” recept. Langzaam mals gestoofd kalfsvlees (kalfsschenkels) geserveerd met Gremolata erop. Natuurlijk kalfsvlees is peperduur. Ik had van mijn moeder 300 g kalfsvlees voor saus gekregen, (minder duur in Frankrijk) maar eigenlijk mag je varkensschenkels, kippendijen, of rundvlees gebruiken. Ik heb mijn eigen versie gemaakt   Lees verder...

Categorie: Stoofpotjes

  In het origineel recept, is ruccola gebruikt, ik heb peterselie en basilicum gebruikt. Ik denk dat het lekkerder is met ruccola. Snijd de gerookte eendenborst in stukjes. Hak de noten. Hak de peterselie en de basilicum of de ruccola.   Klop de eieren met peper en zout tot een   Lees verder...

Categorie: Kip, Gevogelte

In no-time, zet je een lekkere maaltijd op tafel. Zomers, kleurrijk, romig, prachtig, heerlijk! Halveer de wortels en snijd ze in mini blokjes. Snijd de ui fijn. Hak de knoflook, de basilicum en de peterselie. Snijd de courgette in mini blokjes. Rasp de citroen. Snijd de zalm in kleine blokjes. Maak   Lees verder...

Categorie: Rijst, Risotto

Healthy food recept. Over pasta Pasta over het algemeen is helemaal niet slecht of ongezond, integendeel. In pasta zitten voedingsstoffen waaronder fosfor, ijzer en magnesium. Pasta is niet vet en is goed voor de cholesterol. De bijnaam ‘dikmaker’ kreeg pasta doordat het veel energie levert in de vorm van koolhydraten. Die zouden   Lees verder...

Tortizza (of pizzadilla) is een pizza maar wel met 1 tortilla als bodem. Tortizza is gezonder dan pizza. Het fijne van zo een Tortizza is dat je er net zoveel mee kunt variëren als een gewone pizza, zoals met tonijn, champignons, garnalen, groeten, enz… Snijd de uien in reepjes. Hak   Lees verder...

Nieuwste recepten

Bacon-Cheese knolselderij

Datum: 22 - 05 - 2024

0 reacties

Gâteau aux poireaux..

Datum: 16 - 05 - 2024

0 reacties

Croustade aux pommes

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties

Souppe Despourveue à..

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties