Vaak vind ik spiesen te droog maar met die marinade, blijft het vlees lekker mals. Let wel op dat de grill van de barbecue niet te dichtbij het vlees komt want door de pesto marinade kan het vlees snel zwart worden. Maak de marinade voor de kip klaar: Hak de   Lees verder...

Lekkere zelfgemaakte lasagne met groenten en ham. Maak het deeg klaar. Rol het uit in dunne brede reepjes (5 x 3 cm). Laat ze op een theedoek even drogen. Verwarm de oven op 180 graden voor. Snijd de champignons in schijven. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de ui in   Lees verder...

Categorie: Ovenschotels, Pasta

14 april 2015 , update: Met dit recept heb ik meegedaan aan de voorronde van de wedstrijd ” Beste Italiaanse thuiskok van Nederland”, in het programma Grenzeloos koken, op 24Kitchen. Antipasti recept van verse gemaakte pasta schelpen gevuld met pesto, ham en champignons in tomatensaus. zelf verzonnen. Maak de conchiglioni klaar. Maak   Lees verder...

Conchiglioni zijn eigenlijk doosjes in vorm van schelpen, gemaakt van pasta deeg. Ze worden met kaas, groenten, vis of vlees gevuld. Leg de bloem in een bergje op het werkblad of doe deze in een grote aardewerken kom; maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje,   Lees verder...

Categorie: Deeg, Pasta

Laat de gelatine vellen, 5 minuten, in koud water wekken. Klop de eierdooier met de mascarpone en de vanille suiker. klop de slagroom met de poeder suiker. Meng voorzichtig de mascarpone met de slagroom. Snijd de aardbeien in plakjes en doe samen met 1 theelepel suiker in een kom. Doe   Lees verder...

Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel. Meng het citroensap met de Limoncello. Maak de tiramisu. Maak een schaal met folie klaar. Doop de lange vingers een   Lees verder...

Snijd de ui in blokjes. Snijd de Spaanse peper en lente uitjes in ringetjes. Hak de spinazie grof. Snijd de zalm in reepjes. Bak in een wok met olijfolie de ui samen met de lente uitjes en de Spaanse peper. Voeg de spinazie toe en wok hem nog 5 minuten.   Lees verder...

In een pan, de bouillon klaar maken door het water te verhitten en te mengen met het bouillon blokje. De ui en de champignons snijden. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olijfolie verhitten. De ui en de champignons toevoegen,  3 minuten bakken. Rijst toevoegen en erdoor   Lees verder...

Ik heb voor dit recept ook courgettes gebruikt. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het kapje van de tomaten. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Laat de tomaten ondersteboven even uitlekken. Snipper de ui in blokjes. Hak de spinazie fijn. Pers de knoflook. Snijd de lente uitjes in   Lees verder...

Bak de spinazie in een wok met een theelepel olijfolie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof. Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, het ei, ui, lente uitjes, kerrie poeder, peterselie, nootmuskaat, het broodkruim en flink wat zout en peper. Vorm er balletjes van.   Lees verder...

Nieuwste recepten

Bacon-Cheese knolselderij

Datum: 22 - 05 - 2024

0 reacties

Gâteau aux poireaux..

Datum: 16 - 05 - 2024

0 reacties

Croustade aux pommes

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties

Souppe Despourveue à..

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties