- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 3 el fijngesneden verse tijm
- 1 tl suiker
- 1 blik tomatenblokjes à 400 g
- 25 grote Conchiglioni
- 200 g gorgonzola dolce, korst verwijderd, in stukjes
- 50 g walnoten, fijngehakt
- 2 el fijngesneden platte peterselie
- zout en peper
- olijfolie
Ik heb de pasta zelf gemaakt maar het kan ook met grote pastaschelpen van de winkel…
dit recept is lekker als anti pasti of als voorgerecht!
Als je gorgonzola (scherp, sterk, pittig) niet lekker vindt, gebruik dan mozzarella of brie.
Verwarm de oven voor op 200’C.
Bak de knoflook in olie met tijm.
Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe, breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Maak het pasta deeg klaar.
Maak de pasta Conchiglioni klaar door ze te vouwen in schelpen vorm en ze laten drogen.
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar.
Giet de pasta af.
Vul de pastaschelpen met een theelepel met de tomatensaus.
Leg de pastaschelpen in een ovenvaste schaal en leg de stukjes gorgonzola op de tomatensaus.
Schep de walnoten en peterselie door elkaar en verdeel over de kaas.
Zet de ovenschaal in de oven en verwarm ze 10 minuten in het midden van de oven.