Follow me Lekkere zoete satésaus. Toen ik die saus maakte, heb ik iets meer pindakaas gebruikt, een advies, niet doen, want het smaakt veel te veel naar pindakaas.   Meng alle ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren op een laag vuur tot een wat dikke saus   Lees verder...

Follow me Blancheer ze in een pan met water en zout,  10 minuten. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en zet ze in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de lente uitjes in ringetjes, de paprika en de Spaanse peper in blokjes, de kruiden en   Lees verder...

Follow me Lekker gezond gerecht met groenten en vis. Hij lijkt op een quiche vulling. Bereiding De oven voorverwarmen op 180 °C. De stukken vis in een koekenpan met een beetje olijfolie bakken, 4 minuten, beiden kanten. De Spaanse peper in ringetjes snijden. De wortels wassen, schillen, droog deppen en grof   Lees verder...

Follow me Snijd de uien en de aardappelen in blokjes. Snijd de wortels en de champignons in schijven. Meng de wijn met de tomaten, laurier blaadjes, oregano, tijm en azijn. Bestrooi de kippenpoten royaal met zout en peper en doe ze met de marinade in een afgesloten zak. Schud de zak   Lees verder...

Follow me Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de broccoliroosjes 5 min in kokend water. Laat goed uitlekken en knijp ze goed tussen je vingers. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Vermeng de los geklopte eieren met de room en breng op smaak met peper, zout, lente uitjes en   Lees verder...

Follow me Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven op 220 °C. Schil de mango en snijd hem in blokjes. Meng samen de ricotta met de mango, de sap en de honing. Doe de boter in de magnetron smelten. Leg een vel filodeeg op met bakpapier beklede bakplaat en strijk   Lees verder...

Follow me Lekkere Italiaans gerecht met pasta, champignons, witlof, kip in een romige lichte saus. Ik heb dit recept zelf verzonnen. Kook de spaghetti. Snijd de Spaanse peper in ringetjes (doe de zaden weg want het wordt te scherp). Snijd de champignons in plakjes. Snijd de kipfilets in blokjes. Knip   Lees verder...

Categorie: Pasta

Follow me Kook de aardappelen in ruim water met zout. Schil ze af en stamp ze tot puree. Laat de puree 10 minuten afkoelen. Splits de eieren. Meng de bloem, kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree. breng op smaak met zout. Bestuif je handen en   Lees verder...

Categorie: Pasta

Follow me Gnocchi di patate (klontje in Italiaans) zijn soort balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappels worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. Ze worden geserveerd met saus zoals dat ook bij Italiaanse   Lees verder...

Categorie: Deeg, Pasta

Follow me Orecchiette is een soort van zelfgemaakte “Pasta”  uit Puglia of Apulië, een regio van “Zuid-Italië”. De naam komt van de vorm, die op een klein oor lijkt. Verse pasta kost tijd en het is veel werk maar het is zo lekker! Zorg dat het deeg soepel is en   Lees verder...

Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties