Follow me Hemelse charlotte met een frisse mousse van aardbeien! Je kan zelf de cakerollen maken maar als je geen tijd hebt, met die kant en klare cakerol is het ook lekker. Maak de mousse. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Klop de slagroom samen met de poedersuiker tot   Lees verder...

Follow me De asperges pelen en vermengen met 4 eetlepels olijfolie, zout en peper. Over de grillpan verdelen en ongeveer 5 minuten roosteren tot ze net gaar zijn en lichtbruin beginnen te worden. Halverwege de baktijd de asperges eenmaal omdraaien en met azijn blussen. Gril nog 5 minuten. De dressing   Lees verder...

Follow me Pie-deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei en een snufje zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vulling Snijd de   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Follow me Zelf verzonnen cake.   Verwarm de oven voor op 180 °C. . Bekleed van een ronde bakblik de bodem met bakpapier. Laat het bakpapier uitsteken, dan kun je de cake na het bakken in 1 keer uit de vorm tillen. Meng eerst bloem, bakpoeder, suiker, bruine suiker, speculaas   Lees verder...

Categorie: Cakes

Follow me Maman had een paar abrikozen uit haar eigen boom in de tuin…ik wilde een gebak maken. Ze kwam met het idee, om kwark met abrikozen te eten en ik kwam met het idee om een genoise biscuit eronder te zetten en hem te vullen…et voila! Verwarm de oven   Lees verder...

Categorie: Cakes

Follow me Lekker frisse salade met een heerlijke dressing! Kook de eieren hard, 9 minuten. Kook de bonen, 10 minuten. Snijd de tomaten in partjes. Hak de knoflook, basilicum en peterselie fijn. Maak de dressing klaar door olie, azijn, honing, mosterd,peterselie, basilicum, knoflook, peper en zout te mengen. Meng alle   Lees verder...

Follow me Dit is een typisch gerecht uit het zuid west van Frankrijk. Je komt deze groenteschotel in Italiaanse en Mediterraanse kookboeken tegen. Ik heb dit recept gekregen van mijn tante Jacqueline. Ik vind het heerlijk! Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Snijd de courgettes in plakken. Snijd   Lees verder...

Categorie: Aardappel

Follow me Als u nog nooit een echte Spaanse paella gemaakt heeft, dan is dit recept makkelijk. Ik gebruik alleen ingrediënten die in Nederland en België gewoon in de supermarkt of toko te koop zijn. Een paella naar authentiek Spaans recept met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen en garnalen. De   Lees verder...

Follow me Zelf verzonnen recept met als voorbeeld de black forest cake. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de eidooiers met de suiker en de vanille suiker. Spatel de bloem, de maizena, de bakpoeder met de cacaopoeder voorzichtig door de eiermassa. Klop de eiwitten stijf en stapel ze door   Lees verder...

Categorie: Cakes, Nagerechten

Follow me Frangipane is amandelspijs. Lekkere, frisse, zoete hapjes! Neem je bladerdeeg en snijd de plakjes in rondjes met behulp van een kommetje. Bedek elke vormpje met een rondje deeg. Prik het middelste deel in en doe hierop een lepel van het frangipane mengsel. Daarbovenop je appel in dunne plakjes.   Lees verder...

Categorie: Toetjes en gebak

Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties