Follow me Rasp de (rauwe) aardappelen en de wortels fijn. Hak, de uien, de peterselie en de knoflook fijn. Meng de aardappelen met de wortels, de knoflook, de uien, de peterselie en het ei. Voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Maak in je handen, Lees verder...
Follow me Hak in de keukenmachine alle ingrediënten samen tot gehakt. of als je geen keukenmachine hebt: Snijd de ui klein. Hak de knoflook, de tijm en de peterselie. Voeg al andere ingrediënten toe en meng tot gehakt. Maak balletjes uit het gehakt en druk ze plat tussen je handen Lees verder...
Follow me Gluttenvrij recept Kook de pasta in ruim water met zout. Giet ze af en laat ze afkoelen onder de kraan. Kook de eieren in ruim water met zout, hard. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze af en snijd ze in stukjes. Kook de sperziebonen in ruim Lees verder...
Follow me Lekkere gevulde omelet. Het is ook lekker voor een avondmaaltijd, geserveerd met sla en stokbrood erbij. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Hak de peterselie en de bieslook fijn. Verwarm de olie. Bak de aardappel blokjes, eerst in de olie tot ze verkleuren. Daarna Lees verder...
Follow me Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de cakevorm in met een lepel zacht boter en een lepel bloem. Meng de bloem samen met de zout en de bakpoeder. Mix samen de eieren met de suiker, de boter, het citroenextract, de citroensap en de olie. Voeg het eieren Lees verder...
Follow me Chutney is een soort jam. Lekker met vlees of met kaas. Snijd de uien in reepjes. Verwarm de margarine in een koekenpan. Bak erin de uien. Voeg de wijn, het water, de kerrie poeder, de knoflook poeder, de gember poeder, de laurierblaadjes, het kaneelstokje, de suiker en breng Lees verder...
Follow me Maak de marinade klaar. Pers de knoflook. Rasp de zest van een half citroen. Meng in een kom de tijm, samen met de knoflook, de mosterd en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de drumstiks in een grote diepvries zak. Voeg de marinade toe, Lees verder...
Follow me Genoemd “langues de chat” in het Frans, kattentongen zijn platte, heel zachte kleine koekjes met een krokante rand. Toen ik klein was, werden ze bij ijs, pudding of appelmoes geserveerd. Voorbereiding: Zet de roomboter 1 uur vantevoren uit de koelkast. Zo wordt hij zacht en makkelijk te gebruiken. Lees verder...
Follow me Heerlijk zachte cake met een heerlijke smaak van sinaasappel bloesem water. Tip: fleur d’oranger of sinaasappel bloesem water is te vinden in een Marokkaanse winkeltje. Verwarm de oven op 180 graden voor. De peren schillen, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. De eieren, melk, olie, suiker, fleur d’oranger, Lees verder...
Follow me Verwarm de oven op 170 graden voor. Doe de buitenste bladen weg en was de preien heel goed onder de kraan. Snijd het uitlopende gedeelte van de prei (groen) en het kontje. Snijd de stronken in 3 stukken van 4 á 5 centimeter (3 x 4 = 12 Lees verder...