Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de bovenkant van de pompoenen af en verwijder de zaden. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie en peper en zout. Smeer de binnenkant van de pompoenen hiermee in. Verhit de margarine in een grote braadpan en bak in ongeveer 5 minuten de   Lees verder...

Categorie: Groenten

Witlof is niet de meest populaire groente. De nootachtig, licht bittere smaak is niet bij iedereen even geliefd, maar met dit recept, wordt witlof lekker zoet! Snijd de witlofjes door in de lengte en haal het hart eruit. Probeer de halve witlofjes wel zo veel mogelijk ‘heel’ te laten. Smelt   Lees verder...

Lekker voor de lunch maar ook als toetje! Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneden brood doormidden. Leg 2 plakken peer op een snee brood. Leg dan 2 plakken geitenkaas erop en 2 walnoten. Giet over elke plak 1 eetlepel honing. Bak ca. 8 min. op een   Lees verder...

Verwarm de oven op 180 graden voor. Klop de eieren met de suiker samen tot een luchtige, witte, dikke massa. Voeg er de bloem, de olie, de bakpoeder, de vanille suiker toe. Meng alles goed samen. Pak een rond cake vorm van ongeveer 24 cm doorsnede, Vet het in en   Lees verder...

Categorie: Cakes

Ik heb zelf dit recept verzonnen. Verwijder de stelen van de aubergine en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook niet te fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak op laag vuur de knoflook en de peterselie. Knoflook brandt heel snel dus laat   Lees verder...

Categorie: Groenten

Het is herfst.. regen, kou, wind en kachel aan….. Dit is tijd voor een lekkere warme soep met verse groenten en met kip. Lekker met stokbrood.Snijd de groenten en de kipfilet. Zet een pan op het vuur met 1 liter water en 2 bouillonblokjes Breng de bouillon aan de kook   Lees verder...

Categorie: Soepen

Een omelet mag dan voor velen een beetje gewoontjes lijken, maar met wat creativiteit kan je snel een fantastische maaltijd klaarmaken. Lekker met stokbrood en sla. Pel en snijd aardappels in kleine blokjes. Pel en snijd deze heel fijn. Snijd de champignons in t Verhit de margarine in een koekenpan   Lees verder...

Categorie: Lunch en Ontbijt

Ik heb dit recept zelf verzonnen. De kipfilet is lekker mals, de smaken passen goed bij elkaar, verrukkelijk! Laat de spinazie ontdooien in een schaal. Verkruimel de feta boven een schaaltje. Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Verhit de margarine in een koekenpan en bak hierin de ui, 3 minuten.   Lees verder...

Misschien na dit recept, ben ik de helft van mijn fans op dit pagina kwijt geraakt maar ik vind Spruitjes heel lekker! Ik heb dit recept zelf verzonnen. Ontdoe de spruiten van bruine blaadjes en vuil. Kook de spruitjes in 10 min. beetgaar. Fruit de uiensnippers in margarine 3 minuten.   Lees verder...

Een lekkere salade met champignons en Rambol (kaas met noten) Verhit 1 eetlepel margarine in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen ca. 5 minuten. Bestrooi met zout en peper. Voeg er de knoflook en de peterselie toe en bak nog 1 minuut. Verhit een andere koekenpan en bak de speklapjes.   Lees verder...

Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties