Snijd de champignons in plakjes. Snijd de uien in blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de uien en de champignons. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de whisky toe, zet de pan schuin en flambeer de whisky. Laat de whisky inkoken, zet het vuur laag. Lees verder...
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een bakvorm met boter en bloem in. Meng de eieren met de suiker en de vanille suiker. Spatel de bloem, de olie, de bakpoeder en de zout door de eiermassa. Rasp de sinaasappel in een kommetje. Verdeel het beslag door 2 in 2 Lees verder...
Tartiflette is een Frans recept van aardappelen, spekjes, ui en bovenop kaas (Reblochon). Het leek me lekker om een gepofte aardappel zoals een Tartiflette. Halveer de aardappelen. Zet ze in de magnetron en pof ze 10 minuten. Hol de aardappelen en zet ze naast elkaar in een ovenschaal (bewaar de Lees verder...
Halveer alle knoflook teentjes. Wrijf de rollade met peper en zout. Snij de tijm en rozemarijn in taken van 3.5 cm. Doe een paar inkepingen in het vlees en vul ze met knoflook, rozemarijn of tijm. Besprenkel de rollade met olijfolie. Verwarm de oven op 175 graden voor. Braad de Lees verder...
Verwarm de oven op 250 graden voor. Zet de paprika in de oven. Bak ze tot ze zwart worden, (ongeveer 30 mn). Doe ze uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en zet in een plastic zakje. Doe het zakje dicht en laat de paprika helemaal afkoelen. Wanneer ze Lees verder...
Cannelés de Bordeaux is een traditioneel Frans gebakje met een vla-achtige vulling en een donker gekarameliseerde buitenkant. Hoewel de speciale vormpjes zorgen voor een extra knapperig buitenkantje, kun je de cannelés eventueel ook in een muffin vormpjes bakken. Verwarm de oven op 250 graden voor. Verwarm de melk samen met de boter in een Lees verder...
Het is lekker met vlees of met gebakken eieren. Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de uien fijn. Hak de de tijm en de knoflook teentjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de knoflook en de uien erin. Voeg de tomaten blokjes , de Lees verder...
Snijd de courgette, de tomaten, de aubergine, de wortels en de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de prei, de ui, de knoflook, de bos uitjes in ringetjes. Hak de kruiden samen. Verwarm de olie in een wok. Bak de groenten, de ui en de bos uitjes in de wok, 15 Lees verder...
Meng de bloem samen met de gist, de olie, de suiker, de zout. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed, 10 minuten tot een mooi elastisch, soepel deeg. Het is wel zelf aanvoelen hoeveel water is het nodig. Te nat, voeg dan wat bloem toe, te droog voeg Lees verder...
Zelf verzonnen recept. Meng de tomaten blokjes met de ricotta, de oregano en breng op smaak met peper en zout. Snijd met een kaasschaaf, de courgettes en de aubergines in de lengte, in plakken. Leeg op een plank een plak ontbijspek. Leg erop een plak courgette. Bestrijk een beetje pesto Lees verder...