Meng de Bloem met een snufje zout, 1 tl suiker, de vanille suiker, de sinaasappelbloesem water en de gist. Roer de ei erdoor. Voeg de melk toe, roer het mengsel goed tot een glad beslag, Dek het beslag af en laat het op warme tochtvrije 1,5 uur rijzen. Doe de Lees verder...
Het is heel lekker maar de filodeeg onder vind ik slap en nat geworden dus de volgende keer, ga ik bladerdeeg gebruiken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 2 el boter in een koekenpan en fruit de ui hierin 5 minuten. Roer de kiepreepjes, kruiden, prei en wat Lees verder...
Ik heb net een stukje geproefd en het is lekker! In het recept moest ik 7 gelatine bladeren gebruiken maar ik had thuis niet genoeg. ik heb dan 5 bladeren gebruikt. Tijdens het snijden, merkte ik het wel, het is minder stevig geworden, maar mijn eerst kwarktaart is wel stevig Lees verder...
Stamppot met andijvie maar toch net iets anders! Edwin heeft dit gerecht gekookt! het was heel lekker! Kook de aardappelen in ruim water met zout. Was en snijd de andijvie in reepjes. Snijd de knoflook en de ui fijn. Bak de spekjes samen met de ui en de knoflook. Stamp Lees verder...
Kook de rode bieten, 40 minuten, in ruime water met zout. Pel ze af, en rasp ze fijn. Kook de aardappelen, 20 minuten, in ruime water met zout. Hak de knoflook en uien fijn. Bak de spekjes samen met de uien, de bos uitjes en de knoflook. Schil de appel Lees verder...
Mix de eiwitten stijf. Mix de eigeel met de suiker en vanille suiker tot een lichte massa (ruim 5 min) Mix nu de olie beetje bij beetje erbij. Mix de melk beetje erbij. Voeg de bakpoeder en bloem toe en mix dit door het beslag. Voeg de stijf geklopte eiwitten Lees verder...
Lekker bijgerecht, zacht en romig van smaak! Als je geen tijd om de Bechamel saus te maken, kun je ook groentesaus gebruiken. Snijd de bladeren van de bleekselderij en schil de stengels. Snijd ze daarna in stukken. Kook de groente 10 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de Lees verder...
Recept gekregen van mijn schoonzus, Angelique Het komt zelf uit Allerhande. Het is heel lekker maar ik mis wel een ui en wat knoflook1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe in de ovenschaal. Voeg de Lees verder...
Dit is een heel lekkere hartige taart dat Edwin, mijn vriend, heeft gemaakt. Het was zo lekker! Snijd de broccoli in blokjes. Kook hem in ruime water met zout. Snijd de kipfilets in blokjes en de champignons in plakjes. Bak de kipfilets goud bruin. Breng op smaak met zout en Lees verder...
Een lekker recept van Demi, mijn stiefdochter… Snijd de kip in blokjes. Bak ze goudbruin. Voeg er de ketchup, de pindakaas, de azijn en de ketchap. Snijd de perziken in blokjes. Doe de perziken erbij en roer even door. Doe nu wat perziken sap erbij en de kruiden voor Nasi. Lees verder...