Follow me Gerda Nijhof, een lezeres op Recepten van Domy, stuurde me een idee voor een recept dat ze zelf die dag had gemaakt. Wortels in de oven met sinaasappel rasp en sinaasappel sap. Ik heb haar leuke idee overgenomen en heb er mijn eigen recept van gemaakt. Dank u   Lees verder...

Follow me 2 weken geleden gingen Stefan en Ger trouwen. Het feestje was bij de restaurant, “de Hoge hoet” in Etten-Leur. Ze hadden gekozen voor een diner met kleine hapjes. Ik vond het super leuk, origineel en alles was lekker. Het toastje met geitenkaas, peer en honing was mijn favoriet. Dit is mijn eigen   Lees verder...

Follow me Steppegras zijn heel dunne frieten. Op je bord, onder een berg dunne frieten, ligt dan een biefstuk. Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne reepjes. Je kan ook een keukenrobot gebruiken met bijpassend mes. Per persoon tel je ongeveer een 200 g steppegras. Bak deze even   Lees verder...

Categorie: Aardappel

Follow me Kook de aardappelen gaar, in ruim water met zout,  20 minuten. Schril ze en pureer ze. Meng de puree met melk, eierdooiers en bloem en breng op smaak met peper en zout. klop de eiwitten stijf met een snufje zout en meng ze voorzichtig door de puree. Verhit   Lees verder...

Follow me Ik vind slavinken uit de supermarkt vaak smaakloos dus heb ik mijn eigen recept verzonnen. Het heeft meer smaak en de bacon geeft een extra smaak aan de vulling. Maak de vulling klaar: Hak in een keuken machine, het gehakt samen met de bacon, de ui en de knoflook. Voeg het   Lees verder...

Categorie: Varkensvlees

Follow me Ik heb van een klassieke winter ovenschotel, mijn eigen zomer versie van gemaakt. Lekker zoet-zout, fris gerecht!   Verdeel de eerst pak aardappelpuree in een ovenschaal. Kook de zuurkool in water of in appelsap, 10 minuten. Giet de zuurkool af en laat hem goed aflekken. Snijd de nectarines   Lees verder...

Categorie: Ovenschotels

Follow me Ik kreeg dit recept van mijn Schoonzusje Angelique. Het is een frisse en lekker zomer stamppot. Ik had geen olijven maar ze staan wel op het recept.   Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan   Lees verder...

Categorie: Stamppotten

Follow me Dit recept is een maaltijd salade maar is ook lekker in kleine porties voor het voorgerecht. Dit recept is van de supermarkt Liddl maar ik heb hem aangepast. Kook de aardappeltjes, in de schil, in ruim water met zout, 10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze af en   Lees verder...

Follow me Ik zag dit recept bij de Lidl en ik wilde het meteen uit proberen… Het was de moeite waard! Mijn recept is een beetje aangepast naar mijn smaak. De chutney, ook als je de combinatie “zout-zoet” niet echt lekker vindt, is lekker fris en past goed bij het   Lees verder...

Follow me Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes. kook de asperges en de aardappelen in ruim water met zout of zoals hier in een stoom apparaat, 20 minuten. Kook de eieren hard   Lees verder...

Categorie: Groenten

Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties