Follow me Ik zag die mooie taart op een Franse website, maar met spinazie en feta. Mijn dochter had een in een Italiaanse pizza met Nutella gegeten. Zo kwam ik aan het idee om die 2 recepten samen te combineren…   Maak het deeg klaar: Laat de boter, 1,50 minuten,   Lees verder...

Categorie: Taarten

Follow me Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Ris de blaadjes van de rozemarijn takjes. Voeg de rozemarijn, de peper, de kruiden en de zout toe en besprenkel met de   Lees verder...

Follow me Snijd de uien in plakjes en de paprika in blokjes. Hak de peterselie en knoflook. Doe alle ingrediënten in een grote pan. Laat het stoofvlees eerst 20 minuten, op hoog vuur, daarna laat het, op zacht vuur, 100 minuten minuten, langzaam stoven. Serveer met rijst. Je kan de   Lees verder...

Categorie: Varkensvlees

Follow me Zelf verzonnen recept.   Maak de dressing klaar door de olie samen met de azijn, de mosterd, de honing goed te mengen. Kook de eieren in water met zout, 9 minuten. Laat ze in koud water afkoelen, pel ze af en snijd ze in plakjes. Kook de lasagne   Lees verder...

Follow me Maak het brood mengsel klaar: Pers de knoflook, hak de brood samen met de bos uitjes en de knoflook. Meng de brood samen met de paneermeel, de uienpoeder, de peterselie, de basilicum en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Neem 3 kom, een met   Lees verder...

Categorie: Varkensvlees

Follow me Verwarm de oven voor op 190°C. Vet bakplaten in of bedek met bakpapier. In een grote kom, klop je de olie, ei, suiker, vanille suiker totdat het goed gemengd is. Meng de bloem en het bakpoeder en roer dit door het eimengsel tot een zwaar deeg. Kneed het   Lees verder...

Categorie: Koekjes, Nagerechten

Follow me Bij stomen wordt vis niet in hete vloeistof  bereid, maar in de stoom daarvan. Leg de vis in een stoommandje en hang deze in de stoompan net boven het kokende vocht. Dek de pan af met een goed sluitend deksel. (ik gebruik zelf een elektrische stoompan). De hete   Lees verder...

Follow me Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.   Snijd de speklapjes in reepjes. Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Snijd de champignons plakjes, de paprika en de courgette in blokjes. Bak de spekreepjes samen met de ui en in een   Lees verder...

Categorie: Pasta

Follow me Douillons zijn perenbollen of appelbollen met een vulling en is een specialiteit uit Normandië (Frankrijk). Een makkelijk toetje, dit zo gedaan is en zo lekker is! De combinatie van peer met chocolade is hemels! Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Schil vier peren, maar laat het   Lees verder...

Follow me Zelf verzonnen. Een lekkere hartige taart met een krokant en kruidig deeg. Maak het deeg klaar: Neem zoveel takjes tijm als je nodig hebt, spoel deze onder de kraan en rits de blaadjes eraf. Kneed alle ingrediënten samen tot een soepel deeg maar zorg wel dat de zout,   Lees verder...

Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties