Blanquette de veau is een klassieker uit de Fransen cuisine.  Kalfsvlees is een duur vlees dus het kan ook met varkensvlees. Er zijn heel veel varianten van dit recept, dit is de mijne. Snijd de uien in blokjes en de wortels in grote plakken. Snijd het vlees in blokjes. Snijd   Lees verder...

Categorie: Stoofpotjes

Ideaal voor een high tea, een feestje of voor een verjaardag, kleine taartjes. Tarte Tatin, is een omgekeerde taart, die werd, in 1889, per ongeluk, door de Franse zussen Tatin. Pel de appels, snijd ze in vier partjes en snijd de partjes in plakjes. Maak de karamel – appel vulling   Lees verder...

Categorie: Taarten

Snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de uien ook in blokjes. . Halveer de knoflook teentjes. Snijd de aardappelen in blokken. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm de oven op 220 graden voor. In een grote kom mengen alle ingrediënten samen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in   Lees verder...

Categorie: Kip, Gevogelte

Dit toetje brengt me terug in mijn jeugd wanneer mijn moeder maakte het op zondag… mmm… Zo simpel, zo makkelijk, met alleen 3 ingrediënten en toch zo lekker! Ik gebruikt geen suiker want ik vind het zo lekker en ik gebruik een zoete cacao poeder. Als u pure cacao poeder   Lees verder...

Categorie: Toetjes en gebak

Het is een makkelijk recept. Door de banketroom wordt de mokka boter crème luchtig. Het is lekker, prachtig en is het perfect nagerecht voor kertsmis.  Met een keuken papier smeer 2 kommen met een paar druppels citroensap om ze te ontvetten en zet ze in de koelkast. Verwarm de oven   Lees verder...

Een heerlijk,  zelf verzonnen voorgerecht, voor kerstmis. Het ziet er als een gerecht uit een 3 sterren restaurant maar is heel makkelijk en snel klaar. Een plaatje en zo lekker! Kook in een pan, 2 liters water met wat zout en 1 theelepel olie. Kook erin een vel lasagna, 3   Lees verder...

Halveer de witlof stronken. Hak de noten grof. Snijd de plakken ontbijtspek heel klein. Verwarm de boter in een koekenpan. Bak de witlof in de boter. Voeg de ontbijtspek en noten toe en bak een paar minuten. Verdeel de honing bovenop, draai de witlof en bak nog even 3 minuten.   Lees verder...

Categorie: Groenten

Dit recept is nostalgische momenten uit mijn jeugd. Heerlijke crêpes gevuld met een bechamelsaus, kaas, ham en champignons. Simpele voorgerecht, ideaal voor Kerstmis. Maak eerst de crêpes. Meng de bloem met het ei. Voeg er beetje bij beetje de melk en het water toe en klop het beslag glad. Breng   Lees verder...

Lekker gevulde groene Kool bladeren, gekookt in bouillon. Serveer de pakketjes met een gekruide dikke tomatensaus erbij. Kook in een grote pan 2 liter water met een beetje zout. Snijd de bladeren van de kool, verwijder de dikke uiteinden. Blancheer elke blad in het water, een paar minuten en laat ze   Lees verder...

Het is mogelijk om dit toetje in individuele glaasjes te serveren. Snijd de topjes van de vijgen af. Snijd 4 vijgen in stukjes en 2 in partjes. Verwarm de boter in een koekenpan. Strooi de suiker erin en bak alle vijgen, 4 minuten. Laat ze op een bord afkoelen en   Lees verder...

Categorie: Toetjes en gebak

Nieuwste recepten

Surimi salade

Datum: 4 - 03 - 2024

0 reacties

Hutspot met knolselderij

Datum: 4 - 03 - 2024

0 reacties

No food waste..

Datum: 27 - 02 - 2024

0 reacties

Koolhydraatarme “Bami”

Datum: 26 - 02 - 2024

0 reacties