Snijd de uien in stukjes, de knoflook fijn. Pers de sap van 2,5 citroen uit en bewaar een half citroen.In een ovenschaal, meng de citroensap met de olie, de yoghurt, de droge kruiden en de gember. Voeg er de uien, de knoflook, de helft van de bieslook en de verse   Lees verder...

Dit recept maakt een heerlijk luchtig en knapperig beslag. Gebruik het om garnalen, kip, uienringen, groenten of iets anders in te bakken. Met een keur aan groenten krijg je een geweldige Fritto misto (Italiaans voor ‘gebakken mix’) Je kan dit recept als bijgerecht eten, als voorgerecht of als borrel hapjes.   Lees verder...

Kook de pasta in ruime water met zout. Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd ze in parten. Bak de spekjes. Snijd de komkommer, de tomaten, de mango en de paprika’s. Snijd daarna de kruiden en de bosuitjes fijn.   Lees verder...

Categorie: Pasta salade

Geroosterde paprika is ontzettend lekker als bijgerecht, in salades of maak er eens soep van! 1. Bekleed de gril van de oven met bakpapier en leg de paprika’s in zijn geheel op de bakplaat. 2. Zet de oven op 250 graden (voorverwarmen is niet nodig). 3. Hoe lang het duurt   Lees verder...

Categorie: Divers

Mijn eerst zelfgemaakte stokbrood. Het rook zo lekker in de keuken! Kneden van het deeg Doe het water, bloem en gist in een kom en roer door elkaar tot alle bloem goed is bevochtigd. Kneed het zout met je handen door het deeg heen. 1e rijs van het deeg voor stokbrood   Lees verder...

Categorie: Brood

Pers de jus van een citroen. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Meng de citroen met de andere ingredienten. Breng op smaak met peper en zout.

Categorie: Dressing

Lekker frisse gezond salade. Dit recept heb ik van Isa, mijn vriendin, gekregen. Ik vind de mix van smaken heel lekker! Snijd de venkelknol overlangs doormidden en dan in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de tomaten en de appels in plakjes. Meng de venkel samen met de tomaten en de appels   Lees verder...

Maak eerst de crêpes klaar Meng in een kom de bloem, de maizena en de bakpoeder. Voeg er één voor één de eieren, de olie, de rum, de vanille suiker, de suiker, de vanille essence, de citroen essence en het oranjebloesem water aan toe en klop alles tot een gladde   Lees verder...

In plaats van chips te frituren is het mogelijk om chips in de oven te bakken. Het resultaat is iets minder knapperig maar wel voller van smaak. In mijn recept, heb ik de chips langzaam op 100 graden laten bakken maar ik vind ze niet genoeg knapperig geworden dus ik   Lees verder...

Gezonde snacks met een zelf verzonnen dipsaus Verwarm de oven voor op 100 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was de appel, haal het klokhuis eruit met een appelboor (of eventueel een mesje), maar schil de appels niet. Snijd dunne plakjes appel van 2 tot 3 mm. Doe de plakjes   Lees verder...

Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties