Pel en rasp de pastinaken. Pel en rasp de aardappelen. Pers de knoflook. Snijd de uien fijn. Meng de pastinaken samen met de aardappelen, knoflook, uien, bloem, eieren, zout en peper. Verwarm 2 cm olie in een koekenpan. Maak in je hand hamburgers (4 per keer), en bak ze, 2 Lees verder...
Verwarm de oven op 170 garden voor. Snijd de vanille stokje in de lengte. Schrap het merg eruit met de mes. Klop de boter, de poedersuiker, de zout en de vanille tot een crème. Maal de walnoten in een keukenmachine tot meel. Voeg bij de boter crème de walnoten meel Lees verder...
Verwarm de oven op 170 graden voor. Smeer een Brownies cake vorm met een beetje boter en strook wat bloem. Meng goed samen suiker, yoghurt, vanille suiker, zout en eieren. Voeg de olie, de cacao poeder en de kruiden toe en meng goed samen. Voeg beetje bij beetje de bloem Lees verder...
Doe de rozijnen in een kom met water en laat ze 10 mn erin. Halveer de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes maar laat zijn schil erop. Besprenkel met citroensap. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof stronken en de onderkant. Snijd de witlof stronken Lees verder...
Simpel en lekker fris bavarois taart. Laat de boter smelten in een pannetje. Zet de koekjes in een gesloten zak en stamp ze fijn. Meng de boter met de koekjes. Zet 2 vellen plastic film op de bodem van een ronde cake vorm of springvorm. Stort de koekjes erin en Lees verder...
Een lekker manier om stamppot te eten. Zo kun je de volgende dag de rest van jouw stamppot anders eten. Pel de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in ruim water met zout 20 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn samen met de boter, de Lees verder...
Ik had een recept van witte kool stamppot gevonden met gehakt gevonden maar ik ben het kwijt dus heb ik een nieuw zelf verzonnen en het is super lekker. Pel en snijd de aardappelen in blokken. Snijd de kool in reepjes. Kook de kool samen met de aardappelen, in ruim Lees verder...
Dit recept is geïnspireerd door het recept van cafetaria “Kom d’r in” in Gilze. Ze zijn ook gespecialiseerd in glutenvrij eten. Ze maken zelf satesaus, verse frieten en stoofvlees. Was de frieten en dep ze droog met keuken papier. Snipper de uien fijn. Snijd de prei in ringetjes. Snijd de Lees verder...
Dit recept heb ik van mijn vriendin Joke gekregen. Snipper de ui heel fijn. Meng de de slasaus (of mayonaise) samen met de zoete chili saus, de azijn, de olie en de ui. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Eventueel voeg er wat peterselie of bieslook toe aan Lees verder...
Kook het ei in ruim water met zout, 9 minuten. Pel hem en hak het fijn. Snijd de prei in ringetjes, heel fijn. Kook hem in ruim water met zout, 10 minuten. Laat hem goed uitlekken en afkoelen in een zeef. Schil de appel, verwijder het klokhuis, halveer hem en Lees verder...